Το Treloscript File Server αποτελεί έναν απλό file server για το Treloscript. Εάν δεν ξέρεις τι είναι οι file servers, τι δυνατότητες έχουν, τι κινδύνους κρύβουν, κ.τ.λ. τότε διάβασε το help μέσα στο TreloScript. Εδώ περιγράφονται μερικά απλά βασικά βήματα για το στήσιμο του TreloScript File Server βάσει κάποιου υποθετικού trigger.

Στο παράδειγμα που θα δούμε θα έχουμε ένα folder με διάφορες εφαρμογές που έχουμε φτιάξει και τις οποίες θέλουμε να μοιραστούμε. Έστω λοιπόν ένα folder με το όνομα C:\My-Appz στο οποίο έχουμε τις εφαρμογές μας. Σαν ταχύτητα έχουμε 1MB/sec upload οπότε θα προτιμήσουμε να στέλνουμε το πολύ σε 2-3 άτομα την ίδια στιγμή, ώστε να έχουν ταχύτητα 500KB/sec ή 300KΒ/sec ο καθένας. Τέλος θα μοιράζουμε τις εφαρμογές στα κανάλια #App-Club και #App-Pro.

Ας περάσουμε λοιπόν στην υλοποίηση του παραδείγματος. Προχωράμε στα παρακάτω βήματα:

=> Καταρχάς άνοιξε το Treloscript File Server γράφοντας /fserver και θα ανοίξει το παράθυρο που φαίνεται στην επόμενη εικόνα:

File Server step 1

=> Μόλις το ανοίξουμε πατάμε στο Triggers για να ορίσουμε το trigger για τα apps και θα ανοίξει το παράθυρο που φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

File Server step 2

=> Στη συνέχεια επιλέγουμε σαν Trigger Method το normal και πατάμε στο Add Trigger για να φτιάξουμε το trigger μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει το παράθυρο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

File Server step 3

=> Στο νέο παράθυρο βάζουμε το όνομα του trigger (!Takis456-Appz στο παράδειγμά μας) και το ενεργοποιήσουμε πατώντας στο Enable. Στη συνέχεια γράφουμε τον κατάλογο (folder) που έχουμε τις εφαρμογές μας στο Directory (C:\My-Appz) και τέλος εισάγουμε τα κανάλια στα οποία θέλουμε να λειτουργεί το Trigger (στα #App-Club και #App-Pro) οπότε γράφουμε #App-Club,#App-Pro χωρίς κενά. Σε αυτό το παράδειγμα δεν θα βάλουμε welcome file. Αφού τα κάνουμε αυτά, πατάμε στο Ok και βλέπουμε το Treloscript να μας ενημερώσει ότι θα κάνει cache τα αρχεία. Πατάμε στο ΟΚ και μόλις τελειώσει η διαδικασία θα εμφανιστεί πάλι σχετικό μήνυμα. Πατάμε στο ΟΚ και βλέπουμε το Trigger μας να έχει μπει στη λίστα! Τώρα που τελειώσαμε με το Trigger πάμε στο Options για να ρυθμίσουμε τον file server. Πατάμε στο Options και θα εμφανιστεί το παράθυρο που φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

File Server step 4

=> Βάση των δεδομένων θέλουμε να μπορούν μέχρι 3 άτομα το πολύ να κατεβάζουν ταυτόχρονα και φυσικά δεν θα μπορεί να κατεβάζει κάποιος πάνω από ένα αρχείο, ωστόσο θα μπορεί να έχει μέχρι 2 αρχεία σε queue (=ουρά αναμονής). Τα συνολικά queues θα είναι 10, οπότε στο max sends βάζουμε τις τιμές 1 ανά user και 3 συνολικά, ενώ στο queues βάζουμε τις τιμές 2 και 10. Στο max users βάζουμε την τιμή 5 ώστε να μην έχουμε πάνω από 5 άτομα συνδεδεμένα την ίδια χρονική στιγμή στον file server. Συμπληρώνουμε στο Errors τα μηνύματα που θέλουμε να εμφανίζει το script στις διαφορες καταστάσεις και επιλέγουμε εάν θέλουμε να υποστηρίζονται τα !list και @find. Μόλις τα κάνουμε όλα αυτά θα έχουμε κάτι τέτοιο:

File Server step 5

=> Επιλέγουμε το Enable TreloScript File Server και ο file server μας είναι έτοιμος! Τι γίνεται όμως εάν θέλουμε να εμφανίζεται και αυτόματα διαφήμιση για τα Triggers μας; Ε; Ε; Ε; Απλά πατάμε στο διαφήμιση και βλέπουμε το παράθυρο που φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

File Server step 6

=> Πατάμε στο Add Chan και περνάμε τα κανάλια στα οποία θέλουμε να εμφανίζεται η διαφήμιση. Θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση μόνο στο #App-Pro.

File Server step 7

=> Τώρα απλά πατάμε στο Enable Advertisement και τελειώσαμε!

Μετά από όλα αυτά βλέπουμε να εμφανίζεται στα κανάλια (ή γράφοντας !list) η επόμενη εικόνα:

File Server step 8

Μερικές συμβουλές για το τέλος:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Εάν κάποιος κατάλογος έχει πάρα πολλά αρχεία χώρισε τα σε υποκαταλόγους για να βελτιώσεις την απόδση του file server σου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Εάν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες για κάποια από τις καρτέλες του /fserver πάτα στην καρτέλα "TreloScript FileServer"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Στόχος μου ήταν η δημιουργία ενός απλού file server για να μοιράζεις αρχεία. Ελπίζω να το πέτυχα! Εάν βρεις κάποιο bug ή έχεις σκεφτεί τρόπους βελτίωσης μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.